Veiligheidspiramide is een snel groeiende aanbieder van veiligheidstrainingen, met jarenlange ervaring in de branche. Vanuit onze visie organiseren wij maatwerk-trainingen bij onze klanten. Innovatie en continu uitdagen van de cursisten zijn onze speerpunten.

Vanwege groei zijn wij op zoek naar:

KLANTCOÖRDINATOR (20-24 uur per week)

In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten en je werkzaamheden zijn zeer gevarieerd. Je werkt samen met de accountmanagers, de relatiebeheerders en je collega klantcoördinatoren. Je wordt onderdeel van een leuk team.

Wat ga je doen?

Je voert de volledige klant-, cursus- en cursistenadministratie in Chainwise (ons CRM-systeem). Je overlegt met de freelance instructeurs en met klanten. Je voorziet de instructeurs van de benodigde informatie, draagt zorg voor offertes aan bestaande klanten, (jaar)planningen en presentielijsten. Ook zorg je ervoor dat cursisten goed en tijdig zijn geïnformeerd.

Je bent aanspreekpunt voor alle partijen. Servicegerichtheid en kwaliteit staan voorop.

Je kunt je voorstellen dat sommige dagen hectisch zijn, dus je moet prioriteiten kunnen stellen en overzicht kunnen houden!

Functie-eisen en persoonskenmerken

Om deze functie goed uit te kunnen voeren, is ervaring wenselijk maar niet persé noodzakelijk. Een actieve houding, waarbij je het initiatief durft te nemen om zaken op te lossen of opgelost te krijgen is een must. Bij voorkeur heb je kennis van automatisering en kun je hiervoor het aanspreekpunt zijn voor collega’s.

Wat vragen we nog meer?

  • HBO werk- en denkniveau met gevoel voor commercie
  • Vaardig zijn in het werken met/leren van digitale systemen
  • Resultaatgerichte, proactieve houding
  • Een zelfstandige werkhouding
  • Procesmatig kunnen denken en werken

Waar ga je werken?

Er wordt gewerkt vanuit huis.

Belangstelling? Stuur je motivatie & CV aan Jaco Cornelissen.