Virtual Reality en trainen

De kosten voor praktijkoefeningen bij veiligheidstrainingen kunnen soms hoog oplopen. Bovendien zijn deze niet altijd even duurzaam. Voor een praktijkoefening blussen bijvoorbeeld, moet je een speciale bluscontainer naar de locatie brengen, om daar vervolgens een flink aantal blussers in leeg te spuiten. Dat kan beter!

Trainingen met Virtual Reality zijn:

  • Efficiënt en doeltreffend
  • Duurzaam
  • Meetbaar en
  • Fantastisch om te doen!

Virtual Reality – levensecht

Met Virtual Reality waan je je in een door computers gesimuleerde omgeving. Zodra je je VR bril opzet, sluit je je af van de fysieke omgeving en stap je een virtuele wereld binnen. Je zintuigen worden geprikkeld, je ervaart het als levensecht!

Veiligheidspiramide gebruikt VR als extra oefenmethode bij verschillende veiligheidstrainingen. We hebben diverse omgevingen, waar je uiteenlopende scenario’s oefent. Zo leer je je weg te vinden in een ruimte die vol rook staat, zonder dat je struikelt over obstakels. Reanimeer je een slachtoffer met een AED. Of blus je inderdaad een virtuele brand, waarbij je direct ziet of je het goed doet. Zo niet, dan wordt de brand groter.

Mooi is dat je een oefening kunt herhalen zo vaak je wilt, net zo lang totdat je het onder de knie hebt. Je resultaten worden in de computer vastgelegd. Dat maakt de trainingen meetbaar en makkelijk te evalueren.

Arjan Benjamins

“Met Virtual Reality waan je je in een andere wereld. Je oefent situaties die echt op jouw praktijk zijn afgestemd, de mogelijkheden zijn legio. Het is een fantastisch trainingsinstrument en nog leuk om te doen ook!”

Heb je een vraag?
Wil je Virtual Reality ook eens proberen tijdens de veiligheidstrainingen? Bel met Johan of stuur een app.

Heb je een vraag?
Bel of app Arjan voor vrijblijvend advies.