BHV

Bedrijfshulpverlening is geen dagelijkse bezigheid. Via een reminder in je agenda word je eraan herinnert dat de BHV certificaten bijna verlopen zijn. Dan begint het jaarlijkse gedoe weer met het inschrijven en plannen van niet altijd gemotiveerde medewerkers die de training liever een jaartje overslaan.

Eerste Hulp

Is de kans op een ongeval in jouw organisatie groter dan bij een gemiddeld bedrijf? Dan is het fijn als er EHBO’er aanwezig is, die naast eerste levensreddende hulp ook andere medische kennis heeft. En heb je wel eens gedacht aan medewerkers die alleen werken in risicovolle arbeidsomstandigheden? Zij zijn bij een ongeval op zichzelf aangewezen. Weten zij dan wat ze moeten doen?

Ontruimen en inruimen

Ontruimingsoefeningen zijn algemeen bekend. Maar wat als het gevaar van buiten je organisatie komt? Er een grote brand in de omgeving is, waarbij giftige rook vrijkomt? Er iemand met een vuurwapen rond loopt? Dan wil je mensen zo snel en veilig mogelijk naar binnen hebben. Niet ontruimen dus, maar juist inruimen.

Virtual Reality en trainen

De kosten voor praktijkoefeningen bij veiligheidstrainingen kunnen soms hoog oplopen. Bovendien zijn deze niet altijd even duurzaam. Voor een praktijkoefening blussen bijvoorbeeld, moet je een speciale bluscontainer naar de locatie brengen, om daar vervolgens een flink aantal blussers in leeg te spuiten. Dat kan beter!

Crisismanagement trainingen

Als directie en operationeel management ben je verantwoordelijk voor het veiligheidsbeleid. Hiermee kun je de risico’s zoveel mogelijk beheersen. Calamiteiten kun je echter nooit voor honderd procent voorkomen. Is er een noodsituatie of grootschalige dreiging die de bedrijfscontinuïteit in gevaar brengt, dan moet het crisisteam in actie komen. In zo’n geval komt er enorm veel op je af. Hoe houd je het hoofd koel, hoe communiceer je met de buitenwacht en ben je bedacht op de snelheid van communicatie via social media?