Een hartstilstand op het voetbalveld…

Presentator Bas Westerweel, bekend van Toppop, Klokhuis, Koffietijd en een dozijn andere tv-programma’s. Speelde in de musical Mamma Mia en werkte veel voor de radio. Creatief denker, vader van vier kinderen. Kreeg in september 2017 een hartstilstand op het voetbalveld… 

Bas is er nog, dankzij mensen die wisten wat ze moesten doen en het feit dat een AED voor handen was. Best bijzonder, want minder dan één op de vier mensen overleeft een harstilstand. 

Dat aantal moet groeien! En daar wil Bas zich samen met ‘Hart voor iedereen’ voor inzetten.

Een AED redt levens

Een hartstilstand is één van de meest voorkomende doodsoorzaken in Nederland. Veel mensen hebben een verhoogd risico op een hartstilstand, zonder dat iemand daar erg in heeft. Bij een hartstilstand is snel handelen letterlijk van levensbelang: elke minuut dat er later gedefibrilleerd wordt, daalt de kans op herstel van het hartritme met 10%. Een AED kan, tot de professionele hulpdiensten er zijn, uitkomst bieden.

Hart voor iedereen

Bas trekt regelmatig het land in om zijn ervaringen te delen. Dit ‘Hart voor iedereen’-event is een combinatie van het verhaal van Bas over zijn hartstilstand en een effectieve cursus reanimeren, verzorgd door instructeurs van Veiligheidspiramide. Ons doel: zoveel mogelijk mensen bewust maken en leren om te reanimeren met en zonder AED.

Spaarpot voor AED en reanimatie cursus

Per ‘Hart voor iedereen’-event of AED-training, wordt een deel van de opbrengst in de AED-spaarpot gestort. Zit er genoeg geld in, dan wordt er een AED inclusief reanimatie cursus geschonken aan bijvoorbeeld een buurthuis, school, vereniging of andere instelling die zelf geen AED kan aanschaffen. Wij doen dit in overleg met de opdrachtgever van het ‘Hart voor iedereen’-event.

Met Hart voor iedereen:

  • Neem je deel aan een event waar je, gesterkt door het levensverhaal van Bas, leert reanimeren met een AED
  • Spaar je voor een AED bestemd voor instellingen die hier zelf geen geld voor hebben
  • Kun je tegen gunstige condities een AED inclusief reanimatie cursus aanschaffen
  • Werk je mee aan de groei van het aantal mensen dat een hartstilstand overleeft!

AFAS Software

Vanuit de actie Hart voor Iedereen hebben we inmiddels medewerkers van onder andere Arcadis en het gehele personeel van AFAS Software een reanimatiecursus gegeven.

Bas Westerweel

“Ik ben echt dood gegaan daar op het voetbalveld. Mijn leven is gered door mensen die wisten wat ze moesten doen, waarbij ze de net door de club aangeschafte AED hebben gebruikt. Dat wil ik voor iedereen. Als er overal in Nederland AED’s beschikbaar zijn, als er overal in Nederland mensen zijn die weten hoe ze moeten reanimeren, dan kunnen we samen het aantal mensen dat een hartstilstand overleeft, laten groeien!”

Heb je een vraag?
Bel of app Johan voor vrijblijvend advies.