Hoe zet je je medewerkers aan het denken op een luchtige manier?

Binnen jouw bedrijf of organisatie is op het gebied van veiligheid alles tot in de puntjes geregeld. Er is een enthousiaste en goede BHV-ploeg, er zijn duidelijke vluchtroutes, voldoende blusmiddelen en EHBO-kits, er is zelfs een AED. Toch zit het je niet helemaal lekker, krijg je het gevoel dat lang niet iedereen weet wat er moet gebeuren als er echt iets aan de hand is. Hoe kom je er dan achter of veiligheid leeft binnen jouw organisatie? Hoe zet je je medewerkers aan het denken, op een leuke, luchtige manier?

Veiligheidspiramide heeft de oplossing!

Met een film schud je iedereen weer wakker

Wij ‘stormen’ binnen met een professionele filmploeg die jou en je collega’s spontaan een aantal veiligheidsvragen stelt: Ken jij de alarmcode? Weet jij waar de brandblusmiddelen hangen? Is er een AED in het gebouw? Waar moet je je verzamelen als er een noodsituatie is? Er zullen goede maar zeker ook foute antwoorden gegeven worden. Hoe dan ook: je schudt de medewerkers op een verrassende manier weer even wakker. Aan het eind van de film weet elke medewerker hoe de veiligheid in jouw organisatie geregeld is. Je kunt de film gebruiken om medewerkers te instrueren, laten zien bij werkoverleggen, personeelsbijeenkomsten of bijvoorbeeld verspreiden via Intranet. Wij denken graag met je mee!

Leren van een calamiteit

Een film is ook een uitstekend hulpmiddel om een ernstig incident te evalueren en ervan te leren. We interviewen de medewerkers die hulp hebben geboden, de externe hulpverleners en het management. Hierbij kunnen we zelfs het gebeurde opnieuw in scène zetten. Waar kom je in zo’n heftige situatie voor te staan? Hoe heb je gehandeld? Besef je op het moment dat je een ruimte vol rook betreedt, dat je hiermee ook je eigen leven in gevaar brengt? Zou je het achteraf anders doen? 

Het resultaat is een indringende film, waarin je met alle betrokkenen gezamenlijk terugkijkt op de gebeurtenis. Welke stappen zijn gezet en waren dat de juiste? Wat voor afwegingen moet je maken in een noodsituatie, hoe zorg je voor je eigen veiligheid? 

Door de leermomenten breed te delen, zijn je medewerkers beter voorbereid als ze onverhoopt voor zo’n heftige situatie komen te staan. 

Johan van Tiggelhoven

“Samen een vlot bouwen, opdrachten via de portofoon uitvoeren en spellen spelen waarin samenwerking en communicatie cruciaal is. Zodat wanneer er echt iets gebeurt, je het samen gaat redden”

Heb je een vraag?
Bel of app Johan voor vrijblijvend advies.

Heb je een vraag?
Bel of app Johan voor vrijblijvend advies.