Gezond en veilig werken

Elk bedrijf of organisatie moet ten minste één preventiemedewerker aanwijzen die waakt over gezond en veilig werken. Wat wordt er eigenlijk van zo’n preventiemedewerker verwacht, wat zijn je taken?

Met de online cursus e-prevent weet je als preventiemedewerker wat je te doen staat.

In korte tijd alle basiskennis voor de preventiemedewerker

E-prevent is bijzonder geschikt voor kleinere bedrijven en organisaties waar één van de medewerkers of de directeur zelf de preventiemedewerker taken erbij pakt. Via een app beschik je in korte tijd over de basiskennis die je nodig hebt om je preventiemedewerker taken goed uit te kunnen voeren. Natuurlijk kan e-prevent ook gebruikt worden om de basiskennis van al eerder opgeleide preventiemedewerkers weer even op te frissen. Werk je bij een grotere organisatie? Dan is e-prevent een mooi begin en kun je je daarna richten op meer specifieke opleidingen.

Waar en wanneer je maar wilt

Je installeert de e-prevent app op je smartphone, tablet, laptop of PC en gaat aan de slag waar en wanneer je maar wilt. Thuis, op kantoor of in de trein; het maakt niet uit. Moet je de sessie even onderbreken, dan pak je later de draad net zo makkelijk weer op, ook als je inlogt met een andere device.

e-prevent heeft tien modules, met thema’s als herkennen van gevaar, de risico-inventarisatie en -evaluatie, geluid, fysieke belasting en psychosociale arbeidsbelasting. Theorie, informatieve filmpjes, interviews en links naar sites waar je extra informatie kunt vinden: het zit er allemaal in. Een module kost ongeveer een kwartiertje van je tijd. Heb je alle modules doorlopen, dan ontvang je van ons een certificaat.

Met e-prevent:

  • Kun je na aanmelding direct aan de slag
  • Leer je waar en wanneer het jou het beste uitkomt
  • Volg je de lessen in modules van ongeveer een kwartier
  • Beschik je in korte tijd over de basiskennis die je als preventiemedewerker nodig hebt
  • Ontvang je een bewijs van deelname

Docenten uit de praktijk

e-prevent is samengesteld en geschreven door André Jansen, Edo Houwing en Pieter Diehl, die als veiligheidskundigen dagelijks bedrijven adviseren en trainen op het gebied van veiligheid en arbeidsomstandigheden. Daarnaast is Pieter voorzitter van InPrevent, het platform van preventiemedewerkers.  Hij schreef een groot aantal boeken en artikelen over arbeidsomstandigheden. Echt een man van de praktijk dus, die als geen ander weet wat er op jou als preventiemedewerker afkomt.

e-prevent bestel je makkelijk via onze webshop, na betaling kun je direct aan de slag!

Johan van Tiggelhoven

“Samen een vlot bouwen, opdrachten via de portofoon uitvoeren en spellen spelen waarin samenwerking en communicatie cruciaal is. Zodat wanneer er echt iets gebeurt, je het samen gaat redden”

Heb je een vraag?
Bel of app Johan voor vrijblijvend advies.

Heb je een vraag?
Bel of app Johan voor vrijblijvend advies.