Een veilige organisatie: iedereen doet mee

Al zijn risico’s nooit voor 100% uit te bannen, escalatie van een noodsituaties is wel te voorkomen. Veiligheidspiramide ondersteunt met training en advies op maat.
Onze missie: uw medewerkers trainen zodat zij in onverwachte situaties effectief kunnen handelen.

Iedereen doet mee

Veiligheidspiramide is gespecialiseerd in opleidingen en trainingen op het gebied van veiligheid, afgestemd op de risico’s van uw organisatie. “Iedereen doet mee” is daarbij ons credo: als alle medewerkers weten hoe ze in crisissituaties effectief kunnen handelen, kan escalatie worden voorkomen.

Mensenwerk

Een bedrijfsongeval, een medewerker die ernstig ziek wordt, een agressieve bezoeker: het zijn onverwachte situaties waar uw medewerkers mee geconfronteerd kunnen worden – situaties die vragen om adequaat handelen. Daarom biedt Veiligheidspiramide trainingen aan op gebied van agressie & geweld, weerbaarheid, opvang na schokkende gebeurtenissen of crisismanagement.

In praktijk

Noodsituaties beter de baas door oefening. Veiligheidspiramide ondersteunt u bij het organiseren van effectieve paraatheidstesten, ontruimingsoefeningen en veiligheidsscans. Net als onze trainingen concreet en praktijkgericht, altijd op de locatie van onze klanten. Wij staan ook voor u klaar als het gaat om Risico-Inventarisaties, of andere vraagstukken op gebied van veiligheid.

Nieuw: BHV online-Live training

Klik hier voor meer informatie

Het piramidemodel

Veiligheidspiramide ontwikkelde een model voor een samenhangende organisatie van crisisbeheersing en BHV, die aansluit op taken en verantwoordelijkheden in de reguliere organisatie van een bedrijf.

De basis

Uw medewerkers zijn de basis van de piramide. Als elke medewerker in geval van nood effectief kan handelen, zal een calamiteit niet onnodig escaleren. Niet voor niets is ons uitgangspunt “Iedereen doet mee”.

De middenlaag

De hulpverleners en direct leidinggevenden vormen de middenlaag in de piramide, in noodsituaties nemen zij de uitvoerende en coördinerende rol op zich. Zij zijn een belangrijke schakel in de communicatie.

De top

Aan de top van de piramide staan directie en het operationeel management. Zij zijn verantwoordelijk voor het veiligheidsbeleid van de organisatie en geven leiding aan crisissituaties. Uiteraard zijn zij ook het aanspreekpunt voor de buitenwacht.

Onze diensten

Veiligheidspiramide geeft de duurzaamheid van training en kennisoverdracht vorm door in besprekingen met klant en cursisten de leernoodzaak en de leerdoelen te bespreken,
mee te nemen in de lessen en te evalueren. De opleidingen moeten aansluiten bij de behoefte van klant en cursist.

BHV-trainingen, opleidingen, ont- en inruimingsoefeningen

We bieden voor de aspirant BHV-ers een instaptraining van een dag.  Maar denk ook eens aan een alternatief: de cursist volgt een e-learning programma, dat 4 tot 6 uur tijd kost.

Veiligheidsinstructies, toolboxmeetings en crisismanagementtrainingen

Het credo van Veiligheidspiramide is “iedereen doet mee”. Als iedereen weet wat hij moet doen als het misgaat dan blijft de schade zoveel mogelijk beperkt.

Sociale veiligheid: opvang na trauma, omgaan met agressie

Receptionistes, baliemedewerkers maar ook andere werknemers in uiteenlopende branches hebben steeds vaker te maken met grensoverschrijdend gedrag van klanten, cliënten en bezoekers

Onze referenties

Onze partners

Contact

Wilt u weten wat Veiligheidspiramide voor uw organisatie kan betekenen? Wilt u vrijblijvend kennis maken of heeft u een concrete vraag?

Laat het ons weten via dit contactformulier of stuur een e-mail naar info@veiligheidspiramide.nl .
Bellen kan natuurlijk ook: 085 – 487 5610