BHV-trainingen, -opleidingen en -instructies

BHV-opleidingen en trainingen voor aspirant BHV-ers

We bieden voor de aspirant BHV-ers een instaptraining van een dag.  Maar denk ook eens aan een alternatief: de cursist volgt een e-learning programma, dat 4 tot 6 uur tijd kost. Vervolgens sluit hij/zij  aan bij de herhalingstrainingen om het geleerde in de praktijk te brengen. Na de eerste herhalingstraining is er een terugkomdag waarin alle oefeningen nogmaals getraind worden.  Aanvullend bieden we op meer dan 40 plaatsen in Nederland BHV-opleidingen via een open-inschrijvingskalender aan.

 

Herhalingstrainingen voor opgeleide BHV-ers

Hier komen de bekende items aan de orde: levensreddende eerste hulp (LEH), brand, communiceren, coördineren en ontruimen (BCO). Dit is een powertraining waarbij actief en intensief geoefend wordt. De training vindt plaats op de eigen locatie van de opdrachtgever en op basis van de risicoscenario’s die daar aan de orde zijn.

 

Receptietraining, brandmeldinstallatie

In geval van een calamiteit is de receptie het coördinatiepunt. Vanuit hier komt de BHV-organisatie op gang. Belangrijk is dat de receptionisten weten hoe ze de communicatie in goede banen kunnen leiden. Ze zijn de spil in de contacten met de ploegleider en bedrijfshulpverleners, maar ook met de hulpdiensten, de brandweer, politie en de ambulance. De receptionist moet ook bekend zijn met de brandmeldinstallatie (BMI) en deze kunnen bedienen. Veiligheidspiramide levert hiervoor korte praktijkoefeningen/workshops op de werkplek.